PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Den Kulturelle Spaserstokken 2015

Den kulturelle spaserstokken er et samarbeidsprosjekt mellom biblioteket i Hægebostad, kulturkonsulenten, aktivitør på Eiken bu- og omsorgssenter og Hægebostad Frivilligsentral. Den Kulturelle spaserstokken skal gi de eldre et bredt og profesjonelt kulturtilbud, på samme måte som den kulturelle skolesekken gjør for skoleelever. Gjennom økt samarbeid skal vi legge til rette for og utvikle gode kunst- og kulturprosjekter lokalt  på arenaer der de eldre befinner seg.

Kommunene kan søke om tilskudd til dette fra fylkeskommunen. Midlene forldeles blant annet etter antall innbyggere over 70 år.

I Hægebostad kommune holdes de fleste arrangementene på Eiken bu- og omsorgssenter. Ofte i forbindelse med «Åpen dag» som er hver 3.onsdag i mnd. Alle hjemmeboende eldre er også velkommen til alle arrangementene.

Ønsker DU å delta som sanger, musiker, leseombud eller følgehjelp til disse arrangementene? Ta kontakt med Hægebostad Frivilligsentral.

Ønsker du følgehjelp til noen av arrangementene? Ta kontakt med oss! Vi har flere frivillige som ønsker å bidra med hjelp så sant det passer!

Program våren/høsten 2015:

Onsdag 10.juni kl 13.00 i kafèen på Eiken bu- og omsorgssenter
"Genser`n til Johansen" - en musikalsk forstilling som treffer hjertet
Gode historier, gamle slagere, nostalgisk musikk. Den gamle sjømannen tar oss med på en reise tilbake i tiden da majoriteten av vårt publikum var med på å bygge landet og velferdsstaten. Dette gjøres med lun humor, behagelig tempo og tilbakelent mimretakt.
Forestillingen er gratis og åpen for alle!

Onsdag 9.september kl 18.00 har vi lånt lokalet til Betesda Eiken
Konsert med Lindesnes trekkspillklubb
Den humørfylte gjengen fra Lindesnes jubilerer i år med over 25 år med spilleglede og godt humør! De er godt kjent for de fleste og har en lang og imponerende skryteliste over spillesteder. Denne onsdagen gjester de Eiken og vi håper det vil bli til glede for mange!
Konserten er gratis for kommunens innbyggere over 70 år.
For alle andre: 100,- i entrè

Torsdag 12.november kl 14.00 i kafèen på Eiken bu- og omsorgssenter
Viser med Bye og Spikkeland
"De to unge musikerne Marianne Bye Granheim (sanger) og Maria Gilberg Spikkeland (pianist) spiller en konsert bestående av viser og kjent norsk klassisk musikk. Kjente og kjære viser av Mariannes bestefar, Erik Bye, samt Einar Skjæraasen, Alf Prøysen og Hans Børli. I tillegg framfører de noen klassiske pianoperler av Edvard Grieg, Christian Sinding og Sverre Jordan. Begge musikerne har en bachelorgrad fra Griegakademiet og har spilt sammen siden de møttes der."
Konserten er gratis og åpen for alle!

 
Lindesnes trekkspillklubb

BildeLindesnestrekkspillklubb.JPG

Vise-sangerne Bye og Spikkeland

11647323_10152939891920737_672747869_n.jpg

Genser´n til Johansen

11655434_10152939893915737_1430358338_n.jpg