FLYKTNINGVENN eller VENNEFAMILIE

Bygdefolk i Hægebostad har god tradisjon for å bidrar på mange flotte måter til at fremmedspråklige og bosatte flyktninger blir godt integrert i lokalsamfunnet – viktig, givende og av og til krevende – for alle parter! Akkurat nå er det naturligvis flyktninger fra Ukraina som er i fokus, men det gjelder selvsagt flyktninger fra alle land - til alle tider. Drømmer du om å kunne være til hjelp - men vet ikke helt hvordan du kan bidra?

Aldersgruppe: 18 til 100 år

Flyktningtjenesten og Frivilligsentralen ønsker å legge til rette for gode «koblinger» og relasjoner!
Vi hjelper dere gjerne med å lage avtaler og tilbyr oppfølging når det oppstår utfordringer.
Vi kaller det FLYKTNINGVENN eller VENNEFAMILIER.

Utgangspunktet kan feks være at dere møtes 6 ganger, annenhver uke, 1 time, i 3 måneder. Altså en tydelig, avklart og tidsavgrensa avtale.
En av oss er med på første og siste møte for å sørge for en god start og en grei avslutning. Dere tar kontakt med oss underveis hvis det trengs.

Sammen kan dere prate, handle, spise, lese brev fra skolen o.l, gå en tur, gå sammen på et arrangement, hjelpe hverandre med praktiske ting osv.

I noen tilfeller vil det utvikles vennskap – i andre tilfeller er det naturlig å avslutte relasjonen når avtalen er over. Begge deler er helt ok!

Er dette noe for deg?
Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat!

Du kan også registrere deg som frivillig her, så kontakter vi deg:
https://haegebostad.frivilligsentral.no/

Alle våre frivillige må signere taushetserklæring.
Du må også kunne vise godkjent politiattest hvis du skal utføre oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming. Dette hjelper vi deg med.

Flyktningkonsulent: Martijn van Rooij – 47506044                   Frivilligsentralen: Katrine R Vatne – 90024094

Flere aktiviteter
2024 © Hægebostad Frivilligsentral